Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)tekststørrelseindkøbskurv
Kommentér sideTip en ven
 

Hvem bliver årets røgfri klasse?

Lav den bedste plan for bekæmpelse af rygning i klassen og vind 30.000 kr. Sådan lyder Departementet for Sundheds opfordring til eleverne i landets 5.-7. klasser med udskrivelsen af konkurrencen: "Røgfri klasse 2012".

 

I dag ryger hver anden af de ældste skoleelever i folkeskolen. Formålet med konkurrencen "Røgfri klasse 2012" er at styrke børnenes bevidsthed om at træffe sunde valg og leve et sundt liv.

 

Der er tre krav til de klasser, der deltager i konkurrencen: 

  • Alle i klassen skal være røgfri ved konkurrencens afslutning.
  • Der skal udarbejdes en handleplan for, hvordan man i klassen vil sikre, at klassen er røgfri i hele mellemtrinnet.
  • I handleplanen beskrives kort og konkret, hvordan klassen har kvittet røgen, og hvordan klassen vil arbejde med at blive ved med at være røgfri. Handleplanen fremsendes til Departementet for Sundhed senest d. 30. november 2012. 

Vinderen af konkurrencen er den klasse, som har den bedste handleplan til bekæmpelse af rygning i klassen.

 

Departementet for Sundhed har udsendt informationsmateriale om konkurrencen til alle landets folkeskoler. Sidste frist for at tilmelde sig til konkurrencen er 1. september 2012. Yderligere information om konkurrencen findes her.

 

 

For yderligere oplysninger kontakt sundhedsfaglig konsulent Kathrine Tronhjem på telefon: +299 34 66 76 eller e-mail: katr@nanoq.gl