Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)tekststørrelseindkøbskurv
Kommentér sideTip en ven
 

Uge 18 2012

  UGE18_logo_tilweb_PAARISA.jpg

 "Drik uden druk"
Gode alkoholvaner kommer ikke af sig selv - tal om alkoholvaner på din arbejdsplads, i din skole, i din vennekreds, i din familie, i din fritidsklub og i din idrætsforening.

 

I uge 18 opfordres kommuner, forebyggelsesudvalg, skoler, foreninger, borgere mv. til at planlægge og gennemføre arrangementer, hvor der sættes fokus på og skabes debat om alkoholvaner og drikkemønstre.

 

Uge 18 har til mål, at bidrage til at skabe rammerne for debat og arrangementer, hvor borgere får mulighed for at skabe debat og engagere sig i hinanden og i livet, uden et umådeholdent og destruktivt brug af alkohol.

 

Der opfordres til at inddrage kulturoplevelser, musik, sang og sport, som kan skabe fælles oplevelser, der er med til at give mening, livsglæde og engagement i livet. 

 

Formål med uge 18:


Uge 18 er ugen, hvor der

sættes fokus på alkoholvaner og drikkemønstre
skabes debat om alkoholvaner og drikkemønstre

 

Kommuner, arbejdspladser og borgere opfordres til, at man i uge 18 taler om:


1. Hvilke tiltag der bør iværksættes i kommuner, på arbejdspladser og hos den enkelte borger for, at sikre en bedre dialog om alkoholmisbrug? 

. Hvordan sikrer vi at befolkningen og dermed også medarbejdere på virksomheder tager ansvar og handler, hvis der opstår konkrete problemer i forhold til alkoholmisbrug.?
. Hvordan kan vi som virksomhed og borgere minimere rusdrikkeri, fremme et sundt mil-jø, sunde levevilkår og sund livsstil?

 

2. Hvordan ønsker vi at fremtidens forebyggende og sundhedsfremmende indsats skal være i forhold til alkohol?

 

3. Hvad kan vi gøre for at udvikle en sund alkoholkultur, blandt børn og unge, i familierne, på arbejdspladser, i foreningslivet og lokalsamfundet?

 

Hent ansøgning til uge 18 puljen her - word fil - PDF fil 

 

Ansøgningsskema fremsendes til:

 

UGE18

Departementet for Sundhed

Att. Jan Berthelsen

Postbox 1160

3900 Nuuk