Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)tekststørrelseindkøbskurv
Kommentér sideTip en ven
 

Inuuneritta

Den 1. januar 2013 trådte det nye folkesundhedsprogram Inuuneritta II i kraft. Inuuneritta II løber frem til 2019. Inuuneritta II sætter fokus på de faktorer, der har størst betydning for vores helbred, nemlig alkohol og hash, rygning, kost og motion.

 

Inuuneritta II's fire temaer er vigtige for hele befolkningen, men især for børn, unge og familier, som er udpeget som særligt vigtige målgrupper i programmet.

 

Dette fokus er valgt, fordi: De negative konsekvenser ved at vokse op i en familie med alkohol- og hashmisbrug er store. En stor del af befolkningen starter med at ryge i barndoms- og ungdomsårene. Gode vaner omkring fysisk aktivitet og kostvaner, bør grundlægges i barndommen, fordi usunde vaner på disse områder senere i livet er årsag til sygdom, tidlig død og tabte gode leveår.

 

Inuuneritta II afløser Grønlands første folkesundhedsprogram Inuuneritta. De væsentligste forskelle på de to programmer er, at de faglige temaer og mål er præciseret og reduceret væsentligt, og at der lægges vægt på at styrke koordineringen af programmet.

 

Under Inuuneritta findes Inuuneritta Puljen, som har til formål at yde støtte til forebyggende og sundhedsfremmende lokale initiativer med udgangspunkt i Inuuneritta's målsætninger. Første uddeling fra Inuuneritta Puljen var i november 2006, og derefter har der været uddeling fra puljen to gange årligt.

 

Læs mere om Inuuneritta og Inuuneritta Puljen på www.peqqik.gl