Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)tekststørrelseindkøbskurv
Kommentér sideTip en ven
 

Paarisa

PAARISA er oprettet i henhold til beslutning af Naalakkersuisut af 17. april 1997.

 

PAARISA varetager den forebyggende og sundhedsfremmende indsats gennem oplysning og rådgivning samt koordinering af centrale og tværsektorielle sundhedsfremmende aktiviteter. Det overordnede mål er implementering af Naalakkersuisut Folkesundhedsprogram Inuuneritta. Målgruppen for PAARISA's indsats er børn, unge og familier. Børns og unges rettigheder, trivsel og livsmod prioriteres gennem sundhedspædagogiske indsatser. Familiers bevidsthed om sundhed skal styrkes, således at det enkelte familiemedlem kan træffe sunde valg ud fra egen indsigt, engagement, visioner og handlekraft.

 

Gennem sundhedsmagasinerne INUK og SILA, der fokuserer på daglig trivsel og livsstil, styrkes børns, unges og familiers bevidsthed om at træffe valg, der fremmer et sundt liv.

 

PAARISA udformer strategier for indsatsområder ud fra Naalakkersuisut forebyggelsespolitiske målsætninger. PAARISA's konsulenter fungerer efterfølgende, som konsulenter for kommunerne, for de lokale forebyggelseskonsulenter, ressourcepersoner, netværksgrupper, sundhedscentre og sygehuse som inspiratorer og katalysatorer for processer og projekter.

 

PAARISA varetager driften af den landsdækkende Børne-Ungetelefon 134.

Ottawa Charter (Word)

 

Ottawa Charter (PDF)

 

Årsplan 2009 (PDF)