Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)tekststørrelseindkøbskurv
Kommentér sideTip en ven
 

Klar til Barn

 

 

Til forældre

 

'Klar til barn' er et fødsels- og forældrekursus til alle, der venter barn.

Alle kan deltage, både gravide par og enlige.

 

Hvad går det ud på?

  • Få viden fra fagfolk. Der er undervisning i spædbørns udvikling, og der er tips og ideer fra fagfolk om, hvad et spædbarn har brug for.
  • Få mulighed for at snakke sammen med andre forældre. Om de gode forventninger men også om hvordan man tackler de svære situationer.
  • Få nogen at henvende dig til. Hvis det hele er ved at køre af sporet, så ved man måske ikke, hvad man skal stille op. Lær om dette på kurset.

Er kurset noget for os?

Det at få et barn er en stor ændring i dit liv. Det vil give dig mange glæder - og nye udfordringer. Har du børn i forvejen, sker der forandringer, når I bliver én mere. Derfor er det vigtigt at lære noget om det lille barn, og om hvordan man kan være far/mor.

  • Vil du vide mere om sund livsstil under graviditeten for at give dit barn den bedste start i livet?
  • Vil du vide mere om spædbarnets forunderlige verden, og alt det et nyfødt barn formår?
  • Vil du lære noget om, hvordan man kan være sammen med barnet på en god måde?
  • Vil du lære, hvordan du tackler situationer, hvor det hele er ved at tage magten fra dig? 

Henvend dig til din jordemoder for at høre mere om 'Klar til Barn'.

 

Til fagfolk

 

Projekt 'Klar til barn' er et forberedende forældrekursus, som alle kommende forældre tilbydes at deltage i. Projektet kombinerer fødsels- og forældreforberedelse, så de kommende forældre forberedes og rustes tilstrækkeligt inden fødslen og det nye familieliv.

 

Kurserne giver de kommende forældre værdifulde og konkrete erfaringer, bidrager til holdningsændringer omkring opdragelse af barnet, samt styrker det sociale netværk forældrene imellem.

 

Kurserne er desuden med til at give forældrene viden om spædbørns udvikling, mulighed for at arbejde med deres forestilling om forældreskabet og indsigt i, hvordan de kan håndtere forskellige problemer. Deltagelse i kurset giver bl.a. de kommende forældre konkrete redskaber til at håndtere vanskelige situationer. Dette skal være med til at mindske risikoen for, at forældre griber til hårdhændet behandling af deres barn. Undervisningen inkluderer desuden traditionelle fødselsforberedende emner, bl.a. fostrets udvikling, livsstil under graviditeten, fødslen og amning.

 

Alle disse erfaringer er med til at stimulere de kommende forældres sunde, følelsesmæssige tilknytning til barnet. Det bidrager også til at styrke forældrenes robusthed overfor krisesituationer. Forældrekurserne vil således ruste de kommende forældre til at give det nyfødte barn en god start på livet.

 

Kursusforløbet foregår over fire gange inden fødslen og én gang efter fødslen.

 

For yderligere information - kontakt venligst projektkoordinator Birgit Hansen på tlf. 34 66 53 eller på e-mail biha@nanoq.gl

 

gravid

Nøgleord:

Klar til barn, forældrekursus, fødselsforberedelse, opdragelse, hårdhændet behandling af spædbørn, familieliv.

 

 

Downloads:

Projektbeskrivelse

 

Pjece