Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)tekststørrelseindkøbskurv
Kommentér sideTip en ven
 

Markering af international dag for selvmordsforebyggelse

Verdensdag for selvmordsforebyggelse er en årligt tilbagevendende begivenhed, som markeres internationalt d.10. september.

 

Dagen afholdes på initiativ af the International Association for Suicide Prevention (IASP) i samarbejde med WHO. Over hele verden afholdes arrangementer for at tydeliggøre, at selvmord stadig er et stort problem, og at det er nødvendigt, at der gøres en indsats for at forebygge selvmord.

 

Dette års tema er:Strengthening Protective Factors and Instilling Hopepå grønlandsk:Illersuutaasinnaasunik nukittorsaaneq neriulersitsinerlu!

 

Igen i år vil PAARISA give økonomisk støtte til byer og bygder, som tager initiativ til afholdelse af lokale arrangementer for at markere dagen.

 

Indtil videre har disse byer og bygder tilkendegivet at de vil markere dagen med forskellige arrangementer om selvmords-forebyggelse: Qaanaaq, Siorapaluk, Savissivik, Qeqertat, Upernavik Kujalleq, Uummannaq, Ilulissat, Qeqertaq, Saqqaq, Ilimanaq, Oqaatsut, Qeqertarsuaq, Aasiaat, Kangaatsiaq, Agto, Niaqornaarsuk, Ikerasaarsuk, Iginniarfik, Sisimiut, Nuuk, Qaqortoq, Narsaq, Nanortalik og Tasiilaq.

 

I de fleste byer arrangeres bl.a. fakkel optog gennem byen, nogle til kirkegårde, hvor efter borgerne har mulighed for at samles til forskellig underholdning i sportshaller, forsamlingshuse og lign. Mange steder, vil forebyggelseskonsulenter sammen med samarbejdsudvalg på det pågældende steder, arrangerer debataften, hvor borgerne selv sætter ord på hvordan de mener, man kan styrke den forebyggende indsats til forebyggelse af selvmord og fremme det gode liv.

 

I PAARISA får vi sendt det elektroniske postkort "Lev livet" ud, samtidig med at KNR udsender en lille ny film om forebyggelse af selvmord: "Inuuninnguaq" af Laila Hansen. Filmen er blevet til i samarbejde med PAARISA. Desuden vil alle spots fra tidligere år blive genudsendt både på KNR TV og Nuuk Tv.

 

Alle rådgivningstelefoner vil holde åbent fra kl. 19.00 - 21.00.

 

For yderligere oplysninger kontakt konsulent i PAARISA Britta Nielsen Johansen på telefon: +299 34 42 65 eller e-mail:bnj @peqqik.gl